13 fotografer og ei krokete bjørk.

  • Kai Jensen

Hei alle!

Høstmøtet 2016 i NN gikk av stabelen for noen uker siden nå, og vedlagt følger et knippe bilder tatt av deltakerne denne helga. I alt var 13 medlemmer og to bedre halvdeler samlet på Krossbu ved Sognefjellveien. Det fine selskap besto dermed av Dag Røttereng, Ivar Bjørdalsbakke, Lars Andreas Dybvik, Arnfinn Johansen, Roy Mangersnes, Kai Jensen, Rolf Støa, Kim Abel, Ketil Knudsen, Ove Bergersen, Svein Grønvold, Øyvind Antonsen og Jan Erik Wessel.

Vi som kom til Krossbu utpå fredagen kunne lett høre PC-viftene jobbe hardt på noen av rommene. Flere hadde startet dager i forkant, og satt nå og lastet inn råfiler og ventet på ledig dusj. Høstfjellet framsto i over forventningen fine farger, og ga flere av fotografene tanker om gamle dager med frostnetter og Velvia. Både lørdag og søndag ble utnyttet fra før soloppgang, selv om de helt banebrytende lysforholdene uteble. Det var egentlig søndag formiddag som fikk flest Gb til å renne av, når tåka lettet lenger ned i dalen. Svein Grønvold lærte oss at der nede sto Grønvoldbjørka og ventet på oss. Nest etter Døråldalenpanoramaet blir kanskje denne krokete gamle fjellbjørka et ikonisk høstmotiv? Forholdene er om ikke annet tilstede, der den står som en bonsai ensom på sitt steinplatå.

Det ble mange gode samtaler rundt både matbordet og gjennom bildevisninger på kveldstid. Lars Andreas og Arnfinn hadde hovedforedrag hver sin kveld. Ellers bidro mange medlemmer med innslag bestående av både nye og gamle bilder. Styret er allerede i gang med å finne sted til neste høst, og tar med seg erfaringene fra Krossbu (det vil være feil å si noe annet enn at stedet framsto som slitent og godt brukt). Greier vi å nå 20 deltakere neste år?

Mvh Lars Andreas Dybvik