Årets nordiske naturfotograf 2019

Jørn Bøhmer Olsen

Jørn Bøhmer Olsen har vært et forbilde for naturfotografer siden 1980 tallet, og ble kåret til Nordens beste naturfotograf i 1991. Når han nå igjen går helt til topps i NNPC som årets nordiske naturfotograf er det ingen tilfeldighet. Det skjer etter lang tids målrettet jobbing, tålmodighet og hele tiden med denne iboende egenskapen til å snu tanken om at dette er pokker meg helt umulig, til kanskje. Kanskje kan jeg lykkes. Etter 40 døgn i kamuflasje lyktes han der de fleste av oss ville kastet inn håndkle for lengst.

Vi kan bare bøye oss i støvet og gratulere Jørn Bøhmer Olsen med et fantastisk bilde og tittelen «Årets nordiske naturfotograf 2019.» Og med «Årets nordiske fuglebilde 2019.»

Har jeg sett det, så kan jeg fotografere det…

Jørn Bøhmer Olsen

Foto: Jørn Bøhmer Olsen

Audun Rikardsen

NN fotograf Audun Rikardsen befester igjen sin posisjon som en naturfotograf i verdensklasse med en suveren andre- og tredjeplass i kategorien årets nordiske fuglebilde 2019. Bare slått av nestor Jørn Bøhmer Olsen.

Vi gratulerer!

Foto: Audun Rikardsen

Foto: Audun Rikardsen

Ivar Bjørdalsbakke

NN fotograf Ivar Bjørdalsbakke fikk en annen plass i kategorien landskap, og en annen plass i kategorien «Årets kreative Nordiske naturbilde.»

Vi gratulerer!

Foto: Ivar Bjørdalsbakke

Foto: Ivar Bjørdalsbakke

Audun Rikardsen og Bård Bredesen

Foreningen Norske Naturfotografer/NN har et sterkt naturengasjement, våre medlemmer jobber bevist for å løfte frem de utfordringene vi står ovenfor når det gjelder klima og miljøutfordringer. Det er derfor gledelig å se at to av våre medlemmer hevder seg godt i kategorien «Truet Nordisk natur.» Audun Rikardsen tar førsteplassen etterfulgt av Bård Bredesen på andre og tredje plass.

Vi gratulerer!

Foto: Audun Rikardsen

Foto: Bård Bredesen

Foto: Bård Bredesen

Roy Mangersnes

NN medlem Roy Mangersnes vinner kategorien «Fotoreisen» med en fantastisk portfolie fra Alaska.

Vi gratulerer!

Tom Dyring

NN medlem Tom Dyring tar tredjeplass i kategorien «Fotoreisen», med en utrolig serie av Havsule over og under vann.

Vi gratulerer!

Stor gratulasjon også til premierte NN medlemmer, topp 10!

Robin Jenssen, Kai Jensen, Audun Rikardsen, Knut-Sverre Horn, Jørn Areklett Omre, Aleksander Myklebust, Ingebjørg Fyrileiv Guldvik, Espen Bergersen, Roy Mangersnes.

Natur&Foto

Bak konkuransen NNPC, Nordic Nature PhotoContest, står magasinet Natur&Foto, Nordens største naturfototidsskrift.

Alle vinnere og info om konkuransen finner du på nnpc.no

Vi gratulerer alle vinnere og premierte i årets konkuranse!

 

Leave A Comment