Æresmedlemmer

Jan Magnus Reneflot er en utømmelig kilde til inspirasjon, engasjement og kreativitet. Med sin ukuelige optimisme er det så man undrer på hvilken gryte han falt i som liten. Alle vet jo at Obelix ble evig sterk da han som barn falt i gryta med styrkedrikk. Reneflot er fra før æresmedlem i BioFoto – forening for naturfotografer. Han er en ettertraktet kurs- og workshop-holder. Han har også et stort engasjement for barn og deres muligheter, og for ikke å glemme naturvern. Han er primus motor for Norsk Naturfotofestival som han var med å unnfange i 2014.

Jan Magnus ble utnevnt til æresmedlem av Norske Naturfotografer/NN under Norsk Naturfotofestival 2017 for sitt arbeide for både foreningen og naturfotografiet generelt. Både gjennom å selv være en fotograf i toppskiktet, samt å ustanselig løfte fram andre rundt seg.

Jan Magnus Reneflot
Jan Magnus Reneflot
Pål Hermansen
Pål Hermansen

Pål Hermansen (født 15. juni 1955) er en norsk bildekunstner, naturfotograf og forfatter bosatt på Siggerud utenfor Oslo. Hermansen er utdannet tannlege og homeopat, og har også drevet tannlegepraksis i Oslo. Som naturfotograf har han vunnet flere internasjonale priser. Han har utgitt om lag 20 egne bøker og har hatt en rekke fotoutstillinger. Han har også laget flere multimediavisninger, og ledet tallrike workshoper innen naturfoto. Pål Ble i 2010 utnevnt til æresmedlem.

Jon Østeng Hov
Jon Østeng Hov

Jon Østeng Hov var forhindret fra å komme til årsmøtet i 2004 der æresmedlemskapsprisen ble delt ut. Men like fullt ble han Jon hedret for sin mangeårige innsats for norsk natur. Med base i fjellbygda Ålen i Sør-Trøndelag reiste han land og strand rundt med sine humørfylte lysbildekåserier om natur og dyreliv. På det meste kunne Hov holde over hundre kåserier i året. Han hadde fast naturside i Adresseavisen fra 1979 og ga ut en rekke bøker om dyr og natur. Jon var en ekte naturverner og opptatt av å formidle naturglede og respekt for skaperverket. Likeledes var han en vært positiv kraft og et forbilde i norsk naturfotomiljø gjennom flere tiår.

Jon Østeng Hov gikk bort i 2019, 83 år gammel.

Johan Brun var kanskje mest kjent som pressefotograf i Dagbladet gjennom 40 år, men han hadde også et livslangt engasjement for natur og naturfotografi. Hans hjerte banket spesielt for Hardangervidda, hvor han sommer etter sommer var sauegjeter –og naturfotograf. Etter at Brun pensjonerte seg fra pressefotograf-stillingen sto oppgavene i kø: Han fotograferte for frimerker, han illustrerte en rekke bøker –oghøsten 2004 kom hans om norske bruer. Johan Brun var nær 82 da han fikk sin hederspris i 2004. I sin takketale fortalte han at pensjonistlivet var fantastisk og at det beste bildet ennå ikke er tatt.

Johan Brun døde 28. april 2021, 98 år gammel.

Johan Brun
Johan Brun

Leave A Comment