Podcast om naturfoto

 

Bladet Villmarksliv har i mange tiår kjørt fotokonkurransen Fotojakta, som nå heter NM i Naturfoto – Fotojakta. Gjennom årene har en rekke NNere vunnet, og NN har også vært representert i juryen i alle år. Nå lanserer de en podcast de har kalt NATURFOTOPODDEN. Den ledes av NNer Henrik Strømstad, som også sitter i Fotojakt-juryen.

«I første omgang har vi spilt inn 10 episoder, men vi håper på OK lyttertall så vi kan videreføre denne», sier Henrik. «Jeg vil ha besøk av aktuelle gjester i hver episode og tenker å fremme norsk naturfoto og være en ambassadør for både NN og Biofoto. Jeg har hatt med flere NN-medlemmer i de første rundene, både Robin Jenssen, Pål Brenne og Knut Erik Alnæs, for å nevne noen».

Henrik Strømstad (t.v.) i studio med Bjørn Aksel Bjerke

Den første episoden er på drøyt tre kvarter, og dreier seg om vårens vakreste skuespill – orre- og tiurleik. Gjest i studio er Bjørn Aksel Bjerke, en godt kjent naturfotograf som er takserdermist og jobber i fuglesamlingen på Naturhistorisk museum. Bjørn Aksel Bjerke kan mye om leiken til både orrfugl og tiur.

Naturfotopodden kan du søke opp i Spotify. Har du iPhone, har du alt en app som heter Podkaster hvor du kan søke etter Naturfotopodden. Eller du kan klikke på en av disse linkene for å lytte:
 
Podkaster (iPhone): https://apple.co/3L15ANV

 

Forfattet av
Dag Røttereng 20. april 2022.