Uke 32, 2018

Ukens bilde, uke 32 – 2018

Dette bildet av en flygende fjellrev ble tatt en sensommerdag på Svalbard for noen år siden. Jeg oppdaget to unge rever som lekte på en morene, og valgte å snike meg bort for så å kikke opp over kanten. De to krabatene var der fremdeles og kastet seg hit og dit i et voldsomt tempo. Lek er en viktig del av de unge revenes liv. Plutselig hoppet den ene reven rett opp i været og landet mykt på en mosepute. Det samme gjentok seg flere ganger før de hadde hoppet fra seg.

I ettertid har dette blitt et av mine mest minneverdige dyremøter. Derfor var det slett ikke uten grunn at dette ble valgt som coverbilde på min andre bok, Dyremøter.

Aleksander Myklebust

Aleksander Myklebust

Aleksander Myklebust (f. 1993) er utdannet fotojournalist ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HIOA), og er foreningens yngste medlem. Hans bilder har blitt premiert i en rekke fotokonkurranser, som Memorial Maria Luisa i Spania, Nordic Nature Photo Contest og BBC Wildlife photographer of the year – «naturfotografenes Oscar».

Til daglig jobber han som journalist og forfatter med base i Lillehammer. Foruten å ha produsert flere hundre artikler i avisa Gudbrandsdølen Dagningen, leverer han også bilde- og videoreportasjer til større publikasjoner som Dagbladet Magasinet og NRK.

Våren 2014 gav han ut sin første bok, Glimt av Norge, som tar deg med på en opplevelsesreise i norsk natur. I 2017 kom bok nummer to – Dyremøter. Myklebust har også vært medforfatter av ytterligere fire bøker. Selv om han har en forkjærlighet for det enkle friluftslivet, er han også fascinert av dyr og fugler. Dette er noe han forsøker å spre videre, både gjennom ord og bilder.

Tlf: + 47 958 57 789 Profil på NN´s sider

Ukens bilde 2018

Leave A Comment