Ukens bilde, Espen Bergersen

Foto: Espen Bergersen

Høsten er en fargerik tid, og enkelte år bringer høsten mer farger enn andre år. Når det er en god rognebærhøst, invaderes vi gjerne av fugler med pussige navn, og ett unikt utseende – sidensvanser! I flokker på flere hundre flyr de fra rogn til rogn og lesser innpå med deilige bær. En stor flokk trenger ikke lang tid på å tømme et tre fullstendig for bær, og med elegante akrobatiske øvelser får de det til. «Alle skal ned» – det tror jeg må være sidensvansens motto.

Espen Bergersen

Espen Bergersen (f. 1980) kommer opprinnelig fra vakre Andøya i Vesterålen, i dag er han bosatt i Tromsø. Han fotograferer både landskap, fugler og dyr og har spesialisert seg på fotografering av hvaler. Det nordnorske kystlandskapet og livet der, er det som ligger hans hjerte aller nærmest.

Espen er premiert i rekke prestisjetunge internasjonale fotokonkurranser, blant annet GDT («europamesterskapet» i naturfoto, Tyskland), Glanzlichter (Tyskland), Asferico (Italia) , Memorial Maria Louisa (Spania) og Nordic Nature Photo Contest med flere. Bildene hans har blitt publisert over hele verden hos store aktører som BBC World News, The Times, National Geographic, Daily Mail og Der Spiegel for å nevne noen. Mange av hvalbildene hans har også vært å finne på utstillinger i London (Natural History Museum), Vladivostok og på Mallorca.

Instagram Facebook