Ukens bilde, Svein E Børresen

Foto: Svein E Børresen

Det er ikke alltid det ligger snø langs kysten om vinteren. I hvert fall ikke i mine trakter. At forandringer har skjedd er det nok ingen tvil om, men det passer meg greit. Visst er det stemningsfullt med snø vinterstid, men stemningene er også der selv om snøen uteblir.

Vi var ute i god tid før sola sto opp. Kameraten min og jeg ville spandere noen timer ute langs strand og svaberg en stille vintermorgen. Ennå mens mørket lå tett over kystlandskapet begynte himmelen å leke med fargene. Vi måtte trå svært varsomt fordi svabergene var såpeglatte. Is var det ikke, men alger som oppførte seg som is når dem var våte.

Havet ble etter hvert rødlig fiolett. Det blir flott når havet låner farger av himmelen. Vi tok sjansen på en kaffekopp en gang imellom, men den endte opp som iskald. Det skjedde for mye etter som sola nærmet seg horisonten. Den svake, nordøstlige vinden var sur, men den merket ingen av oss. Vi var for opptatte i arbeidet med å forevige skuespillet. Det hele endte opp med et fargeshow vi sjelden har sett. Vi er bortskjemte begge to når det gjelder farger og stemninger i skjærgården, men dette hadde vi ikke opplevd før.

Selv om det ble mange fargerike opptak denne morgenen falt jeg spesielt for dette. Soloppgangen er til venstre i bildet med en lysere himmel, men jeg liker spesielt godt overgangen til den dypere røde på høyre side. Det ble en utrolig stemning, hvor hav, himmel og svaberg spilte på sine beste strenger.

Navn på fotograf

Har drevet med naturfotografering i godt over 40 år. Har særlig hjemmemarkene som mitt arbeidsfelt med kystlandskapet som favoritt. Det er spennende å arbeide med både landskapet og lyset der ute fordi det alltid forandrer seg. Av motiver er landskapet det jeg arbeider mest med, men er også innom andre motiver. Her er krypdyrene en stor favoritt. Når våren kommer tilbringer jeg mye tid sammen med hoggorm.Har i alle år levert artikler og bilder til både aviser, ukeblader, tidsskrifter og TV. Det har også blitt en god del bilder til forskjellige bøker.  Jeg har også gitt ut bøkene «Vestfoldboka – en reise i kultur og natur» og «Kystens perler».

 Facebook