Ukens bilde, Roger Brendhagen

Jeg har brukt de siste dagene på å lete etter huggormer, og har funnet en del på mine «faste» steder. De kommer ut hvis temperaturen kryper oppover mot 4-5 varmegrader – og da ligger de i solsteken til de er varme nok til å kunne jakte på en mus. Det er hannene som kommer ut først – de skal spise seg opp og skifte ham og gjøre seg «fine» før parringstiden som skjer nærmere mai. Er du så heldig å se en – eller flere huggormer som ligger i en solfylt sørhelling, og du skremmer dem. Sett deg ned på trygg avstand å vent i ti minutter: da komme de ut igjen og fortsetter solingen.

«Hold avstand» er vel et motto de fleste har overfor en huggorm – men hvis du legger til: «ligg lavt» så kan det bli noen flotte bilder ut av det!

Ifølge viltloven er alle slanger i Norge fredet. Det er forbudt å fange, jage, drepe, eller skade fredet vilt. Så derfor skal du fare varsomt blant huggorm.
Både for huggormen – og din egen sikkerhet

Roger Brendhagen

Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken. Bor nå i Nykroppa i Sverige, men med side 250 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass. Han er tilknyttet Nikon som fotograf – og er Nikon Ambassadør.

Roger har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste 15 årene – med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord.

Roger holder en rekke kurs og workshops innen makro- og naturfotografering, og har faste foto-workshop i Mongolia, Sri Lanka, Kenya og rundt om i Norden.
Han hadde nærmere 6 000 deltagere på sine fotokurs i 2015. Han er også aktiv på foredragsfronten – og holder mellom 80 og 100 foredrag i året.

Når Roger ikke er ute og reiser er han ofte å finne på Dovrefjell. Her holder han på med et bokprosjekt om moskusfe og fjellrev. Der det fleste rygger unna – går han tett på og tar makrobilder av så vel giftslanger og kvelerslanger. Selv sier han at han får den samme gleden av å fotografere en dompap i Snåsa – som å møte en emu i Australia.

Roger sitter i juryen til flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv.

FacebookInstagram