Ukens bilde, Thor Håkonsen

Nesten utelukkende alle hoggorm (Vipera berus) man ser ute nå om sommeren er hunner, gravide hunner. Dette er fordi at de trenger å opprettholde riktig kroppstemperatur for å utvikle eggene de har inni seg, som klekker rett før hun føder rundt midten av august. Ikke gravide hunner og hanner lever i mye større grad skjult om sommeren og ses sjelden.

Disse gravide hunnene er veldig stedbunde i denne perioden (juni til august) og bruker samme solplass hvert år de er gravide. De er som regel gravide annet hvert år og får vanligvis 4-10 unger

Thor Håkonsen

Thor Håkonsen (født 1976), bosatt i Nes på Romerike.

Han spesialiserer seg på fotografering av reptiler, med all verdens hoggorm som spesialfelt, og har hatt bilder publisert i flere bøker om emnet. Thor har som mål med sine bilder av reptiler, og hoggorm spesielt, å alltid vise frem detaljene i disse dyrene. Detaljer som blir oversett når man ser dem i korte glimt på avstand i naturen eller på TV. Og på denne måten forsøker å overføre sin fasinasjon for disse dyrene til andre, noe som fungerer overraskende godt når man får folk til å studere detaljene i fredog ro. Målet er at vi etter noen tusen år innser at slangen ikke er djevelens sendebud, men viktige (og vakre) brikker i faunaen!

Thor Håkonsen jobber til daglig i CEWE Norge, og har vært leder i Norsk Herpetologisk Forening siden 2014. Han har jevnlig workshops om makro/reptilfotografering i Oslo Reptilpark og på Akvariet i Bergen.

Facebook