Ukens bilde, Tommy Solberg

Foto: Tommy Solberg

Hånden

Dette bilde er fotografert i Uganda, Kibale NF. Jeg fulgte en hel familie med sjimpanser i to dager. For å prøve og få litt annerledes bilder og bilder med «det lille ekstra» må man ha et årvåkent blikk. Her satte lederen av gruppen seg ned ved et tre. Han holdt rundt stammen med hånden slik.

Tommy Solberg

Foto: Tommy Solberg

Villmarksfotografen Tommy Solberg har snart en mannsalder bak seg som naturfotograf. Han liker seg best langt inn i de dype skoger, ute på savannene, i jungelen, i regnskogen og i de norske lyngtuster på jakt etter et mangfold av arter. Tommy Solberg lever for fotograferingen. Han tenker på og drømmer ustanselig om fotografering. Han fotograferer med hjerte og sjelen, noe mange mener de kan se i bildene hans. Kort sagt – fotografering er livet for Tommy Solberg.

Han brenner for miljø, dyrevern og en frisk moder jord, og leverer jevnlig bilder og artikler til WWF og NOAH for å bidra i deres arbeid. Også norske blader som Villmarksliv og VImenn mottar artikler han har skrevet og bilder han har tatt. Tommy Solberg driver foto- og reisefirmaet fotoeventyr.no hvor han stadig har med kunder på sine spennende reiser. For Tommy er det viktig dele sin kunnskap om fotografering, både på sine egne turer og lokale kurs.

Når det kommer til bilder og bildebehandling er han nok en perfeksjonist. Noe som også skinner gjennom i hans bilder. Han har en egen forkjærlighet til monokrome bilder og jobber konstant med sitt B&W kunstprosjekt. Han selger mye bilder fra prosjektet sitt, samt fargebilder fra verden rundt.
Noe som ikke kommer så godt frem, er hans forkjærlighet til fotografering av mennsker. Dette har han drevet med helt tilbake til 12 årsalderen hvor han jobbet i mørkerom på undomsklubben i Vestfossen der han er født og oppvokst. På sine mange turer tar han mye portretter av mennesker han treffer på vin vei. Han legger også opp til menneskefoto på turene så langt det lar seg gjøre.