Ukens bilde, Jørn Areklett omre

Foto: Jørn Areklett Omre

Rådyret
Denne dagen
vil jeg bevare i hjertet
som en ting av kostbarhet.

Jeg møtte et dyr på stien
i dagningens første time.

Et rådyr
så levende vakkert,
så skinnende ungt
som hadde det hoppet ned fra
den lave morgenstjerna i øst.

Dette møtet
gjorde hele dagen edel.
En skjør villdyr-ynde
la et lys av åpenbaring
over mitt grove dagsverk.
Hendene ante den uforløste sangen i alle ting.

Jeg følte meg på underlig vis
fylt av ansvar. Fordi
skjønnheten hadde sett på meg
med de mildeste øyne i skogen.

Hans Børli

Navn på fotograf

Jørn Areklet Omre

Har jobbet med foto i ca. 35 år. Fotograferer hovedsakelig natur og landskap, små og store som min spesialitet, med ønske om å gi bildene ett uttrykk og identitet. Har også fått en forkjærlighet for fugler og dyr, da jeg for tiden er bosatt i de dype skoger, øst for Oslo, mot Sverige. Er en skogsromantiker, og følelser vekkes til live, når især gammelskogen åpenbarer seg med myk mose og vakre ”døde” trær… Men Urban Natur står også mitt hjerte nær.

Er medlem av foreningen Norske Naturfotografer / NN, hvor jeg også har sittet som leder i en tidligere periode. Har hatt flere separatutstillinger, og deltatt på en rekke andre utstillinger. Var hovedutstiller i 2011 og 2016, på Junikveld, på Oppistun, Hans Børlis fødested. I 2006 fikk jeg gull i kategorien landskap og sølv i åpen klasse for mitt bilde fra Rondane, i den prestisjefylte konkurransen Utsnitt, nå Gullsnitt.

Også deltatt i flere utenlandske konkurranser, og blitt premiert, bla. i ” Wildlife Photographer of the Year ”, i regi av BBC Wildlife. Har også vært premiert i andre større fotokonkurranser, og vant i NNPC i år 2018, i kategori kreativ, pluss en andre og tredjeplass, i landskap og nærfoto. Har også blitt premiert der flere ganger tidligere. Har hatt presentasjoner og fotorelaterte artikler i de fleste Norske og Nordiske
fotoblader, pluss noen i Europa.

Har illustrert og gitt ut bøker, noen alene og noen i samarbeid med min gode venn og fotograf Bård Løken (Dagene Våre, Markaboka, Østensjøvannet, Hedmark i dikt og bilder, Skogsus / Hans Børli).

Sitter som fast jurymedlem, i fotokonkurransen, NM i Naturfoto, i bladet ”Villmarksliv”. En årlig konkurranse. Jeg er tilknyttet bildebyrået NTB / Scanpix / Samfoto i Oslo. Jeg er i et samarbeid med Canon Norge og fotobutikken Foto.no i Oslo.

Instagram Facebook