Ukens bilde, Henrik Strømstad

Noen sommernetter husker jeg bedre enn andre. Etter en fantastisk deg i kajakk på innsjøen Gjende i Jotunheimen satt jeg på kvelden ved leirplassen med kaffekoppen for å nyte solnedgangen. Helt uten forvarsel dukket plutselig denne rypa opp i silhuett, og jeg var ikke sen med å krype bort til fotobaggen for å finne frem kamera. Så var det bare å åle seg i posisjon, rypa var heldigvis samarbeidsvillig nok til å bli sittende med Jotunheimen som kulisser og perfekt bakgrunn. Jeg fikk mine bilder og en naturopplevelse jeg vil huske lenge. Trakk meg forsiktig tilbake til kaffekoppen og rakk å drikke opp kaffen mens den enda var lunken, mens rypa uforstyrret beitet videre i strandkanten.

Henrik Strømstad

Henrik Strømstad (Født 1970), er bosatt i Fetsund øst for Oslo.Henrik har fotografert fra slutten av 1980 tallet, og har levert en rekke artikler og bilder til Nordiske magasiner om natur, foto, fiske og friluftsliv. Premiert i flere fotokonkurranser med blant annet Årets Nordiske Turbilde i 2014 og andreplass i klassen Årets Nordiske Landskapsbilde i 2015 i Nordic Nature Photo Contest (NNPC).

Som naturfotograf er det først og fremst landskapene som fascinerer mest, og det er hovedsakelig Nordiske landskap som fester til bildebrikka. Tiltrekkes spesielt av vinterhalvåret og det magiske lyset man kan oppleve midtvinters. Selger bilder til utsmykning, og holder en rekke kurs, foredrag og workshops med tema fortrinnsvis innen landskapsfoto. Strømstad er tilknyttet bildebyrået NTB Scanpix.

Instagram Facebook