Norsk Naturfotofestival 2017

Norske Naturfotografer/NN er stolt medeier i Norsk Naturfotofestival som braker løs 17-19 mars. Vi i NN er like spente på hva festivalen, som er Nordens største i sitt slag presenterer av program hvert år. Festivalen har en egen programkomite som setter sammen programmet. Det er svært gledelig å kunne konstatere at også årets program følger den samme høye kvalitet som de foregående år. Og ikke minst har programmet for 2017 en fantastisk bredde, en bredde som er med på å gi begrepet naturfoto en enda videre forståelse. Gjennom festivalen får vi se se hvordan fotografer med ulike tilnærminger, bruker naturen som bakgrunnsteppe. Det blir en bredde i uttrykk og tilnærminger som garantert vil inspirere og utfordre.

Foto: Bernt Østhus

Festivalen åpner fredag med NN fotograf Bernt Østhus, Timing and Light, fra Bernt sine spektakulære fugl og dyre bilder er det et langt sprang til Arno Rafael Minkkinen som  avslutter fredagens fantastiske rekke med foredrag. Arno Rafael Minkkinen er en finsk-amerikansk fotograf som har hatt over 100 separatutstillinger og vært med på 200 gruppeutstillinger i gallerier og museer og hans verker finnes i over 75 prominente museer og samlinger over hele verden. Et foredrag du ikke vil gå glipp av!

 

Foto: Arno Rafael Minkkinen

Lørdagens gullrekke starter med Kjartan Trana og Alette Sandvik. Hvorfor skaper vi oss stadig større avstand til naturen? Hvorfor er toppturer mer spennende enn overnatting i skogen? Hva gjør oss så urolig? Og hva gjør vi for å dekke over den uroen som vi har i oss? Hvorfor er vi mer redd for ulv og bjørn enn for biler og motorveier?

Foto: Kjartan Trana

Gullrekka på lørdag avsluttes med Sandra Bartocha og Werner Bollmann. I fire år har de reist rundt i Norden for å fange det nordiske lyset og skildre det på sin personlige måte. Et enestående og storslått fotoprosjekt, musikken til det audiovisuelle bildeshowet er spesialkomponert av Torsten Harder. De to fotografene har forsøkt å finne de ulike landskapenes karakter, sjelen til de nordiske innbyggerne som lever i gløden fra midnattsolen, under en himmel med dansene nordlys, i snøstormen på tundraen og i skjærgårdens blikkstille vann.

 

Foto: Sandra Bartocha

Søndag starter med NN fotograf Espen Bergersen, 7 år med kvaleventyr. Deretter går det slag i slag, med blant annet Petcha Kucha: 20 bilder i 20 sekunder presentert av Jørn Hagen, Camilla Noresson, Anne Øverås, Nina Frydenlund, Magnar Børnes, Oona Torgersen og Bård Løken.

Helene Schmitz- En annan natur – Våld, Skørhet och ideer om naturen. Svenske Helene Schmitz har akademisk bakgrunn fra film- og kunsthistorie. Hun er svært influert av filmens måte å bruke rommet på og tematisk er hun opptatt av det kompliserte og ofte nesten voldelige forholdet mellom menneske og natur. 

Så avsluttes hele festivalen med eventyreren Stein P. Aasheim hans beskjed er klar, det er viktigere i livet å samle på opplevelser enn på materielle ting. Foredraget vil kretse rundt begrepet «Levende tid» som er det motsatte av dødtid.

Det her var bare noen av høydepunktene du kan glede deg til på Norsk Naturfotofestival i Ski 2017.  Vi håper å treffe deg på Norsk Naturfotofestival 2017.

Hele programmet, og billetter finner du på festivalens hjemmeside.

NORSK NATURFOTOFESTIVAL

Foto: Helene Schmitz