Ukens bilde, uke 1-2018

Farger er bra. Mye farger så blir det et bra bilde. Jo, det er lett å tenke så, og noen ganger stemmer det – men slettes ikke alltid. Et bilde med bare en farge, går det an? Det er dag uten riktig å være dag. Det er januar, det er mørketid i i nord. Frostrøyk skjuler landskap og himmel. For å skildre denne dagen i et bilde behøves ikke mange farger. Bare blått. Det er overalt. Blått holder. Det blå omslutter alt og alle og forsterker følelsen av kulde og svakt lys.

Fargen formidler også ensomhet og tomhet. En følelse som lett griper deg når du går alene der på stranden, innhyllet i frostrøykens blå teppe. Alt som høres er vindens sus og bølger som kommer rullende inn fra en horisont usynlig der ute i tåken et sted. Det var også alt jeg ville formidle i bildet, – kulde og tomhet som fra intet ruller inn mot deg. Derfor var det nok med blått.

Bjarne Riesto

Bjarne Riesto

Fotograf fra Vadsø i Norges nordligste fylke. Bjarne har siden 2001 jobbet som fotograf på heltid med naturen i nord som hovedinspirasjon. Det åpne landskapet med vide horisonter lyset som får spille over store flater er ofte tema i bildene. Fotografiene brukes til illustrasjoner i mange sammenhenger, og er solgt over hele verden blant annet til magasiner som Conde Nast Traveller og Wallpaper. Bildene har vært vist på utstillinger, i museer og private gallerier i flere land, og mange steder i Norge. Bjarne har gitt ut tre bøker: «Blått til lys» 2006, «Kyst» 2008 og «Varanger» 2010 alle med motiver fra det nordligste Norge. Han holder også kurs, workshops og bildevisninger.

Flere bilder kan sees på hjemmesiden www.riesto.no