Ukens bilde, Aleksander Myklebust

Foto: Aleksandr Myklebust

Dette bildet av en flygende fjellrev ble tatt en sensommerdag på Svalbard for noen år siden. Jeg oppdaget to unge rever som lekte på en morene, og valgte å snike meg bort for så å kikke opp over kanten. De to krabatene var der fremdeles og kastet seg hit og dit i et voldsomt tempo. Lek er en viktig del av de unge revenes liv. Plutselig hoppet den ene reven rett opp i været og landet mykt på en mosepute. Det samme gjentok seg flere ganger før de hadde hoppet fra seg.

I ettertid har dette blitt et av mine mest minneverdige dyremøter. Derfor var det slett ikke uten grunn at dette ble valgt som coverbilde på min andre bok, Dyremøter.

Aleksander Myklebust

Aleksander Myklebust (f. 1993) er utdannet fotojournalist ved Oslomet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus), og er foreningens yngste medlem. Hans bilder har blitt premiert i en rekke fotokonkurranser, som Memorial Maria Luisa i Spania, Nordic Nature Photo Contest, Monochrome Awards og BBC Wildlife photographer of the year – «naturfotografenes Oscar».

Til daglig jobber Aleksander i avisa Gudbrandsdølen Dagningen på Lillehammer. Han har også levert en lang rekke bilde- og videoreportasjer til publikasjoner som Dagbladet Magasinet, Adresseavisen, Bergens Tidende og NRK. Våren 2014 gav han ut sin første bok, Glimt av Norge, som tar deg med på en opplevelsesreise i norsk natur. I 2017 kom bok nummer to – Dyremøter, og i 2019 kom den tredje boken – Flyktige øyeblikk. Myklebust har også vært medforfatter av ytterligere fem bøker.

Instagram Facebook

Leave A Comment