Ukens bilde, Aleksander Myklebust

Jeg hadde lenge drømt om å reise til Antarktis og få se det islagte kontinentet med de fantastiske skapningene som lever der. En grytidlig novembermorgen i 2019 gikk drømmen i oppfyllelse, da jeg fikk være med i land på Useful Island. 
 
Allerede i blåtimen fikk vi øye på kolonier med både bøylepingviner og ringpingviner. På dette bildet ser vi et eksemplar av førstnevnte art, som skuer utover det mektige landskapet. 

Aleksander Myklebust

Aleksander Myklebust (f. 1993) er utdannet fotojournalist ved Oslomet (tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus), og er foreningens yngste medlem. Hans bilder har blitt premiert i en rekke fotokonkurranser, som Memorial Maria Luisa i Spania, Nordic Nature Photo Contest, Monochrome Awards og BBC Wildlife photographer of the year – «naturfotografenes Oscar».

Til daglig jobber Aleksander i avisa Gudbrandsdølen Dagningen på Lillehammer. Han har også levert en lang rekke bilde- og videoreportasjer til publikasjoner som Dagbladet Magasinet, Adresseavisen, Bergens Tidende og NRK. Våren 2014 gav han ut sin første bok, Glimt av Norge, som tar deg med på en opplevelsesreise i norsk natur. I 2017 kom bok nummer to – Dyremøter, og i 2019 kom den tredje boken – Flyktige øyeblikk. Myklebust har også vært medforfatter av ytterligere fem bøker.

Instagram Facebook