Ukens bilde, Arnfinn Johansen

Arnfinn Johansen

Arnfinn Johansen er fra Røyken, men er bosatt på Lillehammer siden 1988. Arnfinn har et variert nedslagsfelt med fokus på dyr og fugler over hele verden. Som fotograf ønsker han å by på noe mer enn bare et teknisk godt naturbilde. Bildene skal også fortelle en historie og gi rom for refleksjon. Naturen har en egenverdi, og det står sterkt hos Arnfinn. Derfor er han opptatt av at bildene skal gi ettertanke og frembringe ydmykhet for naturen. Han vil også at betrakteren skal oppleve nærhet og kontakt. Noen av Arnfinns sterkeste bilder viser dyr og fugler i miljø, gjerne kombinert med en ren komposisjon og store flater. Sentralt for hans fotografering er også intimitet og et ønske om å få fram dyrets personlighet. Derfor benytter han alle brennvidder, hvor tett på med vidvinkel kanskje gir det råeste uttrykket.

Arnfinn har jobbet mye i Afrika, og i 2017 etablerte han Oltepesi Tented Safari Camp som er en eco safari camp i Maasai Mara i Kenya tilpasset for profesjonelle naturfotografer og fotoentusiaster, bl.a. med spesialtilpassede Landcruisere for lavt fotografisk standpunkt. Arnfinn er også guide for Zoom Fotoresor og Africa Geographic. Hans bilder er representert ved NTB Scanpix.

Internasjonalt har Arnfinn fått mye anerkjennelse gjennom store fotokonkurranser, og hans bilder har vært utstilt på gallerier over hele verden. Hans bilder er også publisert i både bøker, aviser og internasjonale fotomagasiner.

Arnfinn har bakgrunn fra IT-bransen og er til daglig økonomisjef, styreleder og partner i IT-konsulentselskapet Styrmand AS som han etablerte med kollegaer i 2008. Utdanningsmessig har han en bachelorgrad i økonomi og administrasjon.

Instagram FacebookFacebook

Leave A Comment