Ukens bilde, Knut-Sverre Horn

Noe av det første man lærer om foto er dette: Gå rundt motivet, se det fra ulike vinkler før du tar bildet ditt.

Det første du lærer om foto i snø er det motsatte: Tenk deg nøye om før du nærmer deg. Du har én sjanse til å finne riktig synsvinkel. Pass på hvor du trår, for fotsporene dine kan ødelegge alt.

Slik gikk det til at jeg nærmet meg vinterens vakreste snøfonn med største omhu. Vinden hadde vært skulptør i et par dager, men verket var ikke synlig før sola satte det i skarpt relieff. Jeg tok noen titalls bilder på avstand med et kort teleobjektiv, før jeg etter hvert kom fram til at jeg måtte tettere på med en vidvinkel. Da ble sola borte. Selvsagt! Et lite hull i det drivende skydekket tydet på at jeg skulle få én sjanse til, og da var jeg klar.

Lav sol ga myke, gylne fargetoner i kontrast mot den blå himmelen. Det var pent der og da. På bildet ødela det alt. Mønsteret i snøen og de buede linjene var det jeg ville ha fram.

Knut-Sverre Horn

Knut-Sverre Horn

Knut-Sverre Horn (født 1970) er fra Sandefjord, men er bosatt i Vadsø siden 1996. Jobber som journalist og videoreporter i NRK Finnmark. Han fotograferer i hovedsak naturen hjemme i Varanger og har en spesiell forkjærlighet for fuglelivet.

FacebookInstagram