Ukens bilde, Thor Håkonsen

Nå er den fine tida her!  Hoggormhannene er på vei inn i årets første hamskifte i stort sett hele landet, de endrer da som regel farge fra brungrønne til lysegrå. De har da den såkalte praktdrakten på, og er nå klare for parringstiden som foregår i midten av til slutten av april i hele landet.

Les mer om den store variasjonen i farge og mønster hos hoggorm her:
http://www.wondersofcoldblood.com/photoshoots/adder-variation/

Thor Håkonsen

Thor Håkonsen (født 1976), bosatt i Nes på Romerike.

Han spesialiserer seg på fotografering av reptiler, med all verdens hoggorm som spesialfelt, og har hatt bilder publisert i flere bøker om emnet. Thor har som mål med sine bilder av reptiler, og hoggorm spesielt, å alltid vise frem detaljene i disse dyrene. Detaljer som blir oversett når man ser dem i korte glimt på avstand i naturen eller på TV. Og på denne måten forsøker å overføre sin fasinasjon for disse dyrene til andre, noe som fungerer overraskende godt når man får folk til å studere detaljene i fredog ro. Målet er at vi etter noen tusen år innser at slangen ikke er djevelens sendebud, men viktige (og vakre) brikker i faunaen!

Thor Håkonsen jobber til daglig i CEWE Norge, og har vært leder i Norsk Herpetologisk Forening siden 2014. Han har jevnlig workshops om makro/reptilfotografering i Oslo Reptilpark og på Akvariet i Bergen.

Facebook