Jørn Areklett Omre

Jørn Areklett Omre
Jørn Areklett Omre

Høybråten
1939 Aurskog

Tlf: +47 4808 4808

Har jobbet med foto i ca. 35 år. Fotograferer hovedsakelig natur og landskap, små og store som min spesialitet, med ønske om å gi bildene ett uttrykk og identitet. Har også fått en forkjærlighet for fugler og dyr, da jeg for tiden er bosatt i de dype skoger, øst for Oslo, mot Sverige. Er en skogsromantiker, og følelser vekkes til live, når især gammelskogen åpenbarer seg med myk mose og vakre ”døde” trær… Men Urban Natur står også mitt hjerte nær.

Er medlem av foreningen Norske Naturfotografer / NN, hvor jeg også har sittet som leder i en tidligere periode. Har hatt flere separatutstillinger, og deltatt på en rekke andre utstillinger. Var hovedutstiller i 2011 og 2016, på Junikveld, på Oppistun, Hans Børlis fødested. I 2006 fikk jeg gull i kategorien landskap og sølv i åpen klasse for mitt bilde fra Rondane, i den prestisjefylte konkurransen Utsnitt, nå Gullsnitt.

Også deltatt i flere utenlandske konkurranser, og blitt premiert, bla. i ” Wildlife Photographer of the Year ”, i regi av BBC Wildlife. Har også vært premiert i andre større fotokonkurranser, og vant i NNPC i år 2018, i kategori kreativ, pluss en andre og tredjeplass, i landskap og nærfoto. Har også blitt premiert der flere ganger tidligere. Har hatt presentasjoner og fotorelaterte artikler i de fleste Norske og Nordiske
fotoblader, pluss noen i Europa.

Har illustrert og gitt ut bøker, noen alene og noen i samarbeid med min gode venn og fotograf Bård Løken (Dagene Våre, Markaboka, Østensjøvannet, Hedmark i dikt og bilder, Skogsus / Hans Børli).

Sitter som fast jurymedlem, i fotokonkurransen, NM i Naturfoto, i bladet ”Villmarksliv”. En årlig konkurranse. Jeg er tilknyttet bildebyrået NTB / Scanpix / Samfoto i Oslo. Jeg er i et samarbeid med Canon Norge og fotobutikken Foto.no i Oslo.

Instagram Facebook

Leave A Comment