Knut Erik Alnæs

Knut Erik Alnæs
Knut Erik Alnæs

Melkeveien 35 A
0779 Oslo

Tlf: +47 413 83 587
Epost: post@knuterikalnaes.com
Hjemmeside: knuterikalnaes.com

Wildlife photographer of the Year
Bird photographer of the Year
Nordic Nature Photo Contest
Festival de l`Oiseau et de la Nature
Knut Erik Alnæs (1999) er født og oppvokst i Oslo – men trives aller best på tur i fjellnære områder på jakt etter de spesielle øyeblikkene. Det er den nordiske naturen som fascinerer ham, og det å jobbe med langvarige prosjekter i fjellområdene i Sør-Norge er noe han verdsetter høyt. Det meste av fritiden brukes ute i felt der han finner glede og avkobling i møter med ville fugler og dyr.
 
Som naturfotograf holder Knut Erik en rekke foredrag i året, skriver artikler, og har tidligere vært tilknyttet Canon som nordisk ambassadør (2019-2023). Han sitter i juryen i NM i Naturfoto (tidligere Fotojakta) og har vært premiert i en rekke internasjonale konkurranser selv, blant annet Nordic Nature Photo Contest og Wildlife Photographer of Year.  
 
I sine bilder søker Knut Erik å formidle de stemningene han opplever ute i naturen. Det estetiske er viktigere enn det dokumentariske, og det han nok liker aller best er de bildene som viser motivet i sitt rette miljø. For ham er noe av gleden ved fotografi den kreative prosessen fra tanke til ferdig bilde, og Knut Erik foretrekker derfor å jobbe med egne prosjekter hvor han selv kan bestemme det endelige resultatet. 
 

FacebookInstagram